Om magnetisme


Magneter sies å ha en positiv effekt på oss mennesker. Det er gjort studier på at magneter virker positivt på blodgjennomstrømningen i kroppen vår, de skal derfor god effekt mot smerter og muskelverk.

Allerede for flere tusen år siden ble magnetiske steiner brukt som medisin og lagt på smertefulle områder på kroppen. I Egypt og Kina var dette en utbredt behandlingsform i oldtiden, og magnetterapi finnes fortsatt i kinesisk medisin sammen med akupunktur og soneterapi.

Mennesker, dyr og planter er helt avhengige av jordens magnetfelt på ca. 0.5 Gauss. Det er almen kjent at dersom jorden ikke hadde sitt magnetiske felt, ville alt liv på jorda dø ut.

Det viste seg også at astronauter som dro ut i verdensrommet, ut fra jordens beskyttende magnetiske felt, ble syke.

Amerikanerne og russerne bevilget derfor mye penger til å forske på feltet og det var også de som først utviklet moderne behandlingsutstyr med magnetterapi.

Det er altså ingen tvil om at magnetisme påvirker kroppen vår og det er bevist at dersom man tilfører magnetiske impulser av ulik styrke til cellene, kan man styre deres livsfunksjon.

Formålet med magnetene er å fremme og styrke kroppens egen healingprosess og virke smertelindrende. Dette uten å innføre fremmede gjenstander eller kjemikalier som igjen kan gi bivirkninger. Magnetfeltene øker sirkulasjonen i levende vev og kan derfor anvendes mot praktisk talt alle former for smerter.

Det er ikke magnetene i seg selv som virker helende, men det er de forutsetningene som magnetfeltene skaper.

Magnet terapi - magnetens virkning på helsen

Magnetisme kan påvirke kroppen vår på ulike måter. Vi har i alle tider tillagt magneter en helsebringende effekt, men vi har ikke alltid hatt studier å lene oss på. Vi begynner nå å få flere og flere studier og forskningsrapporter som viser at magnetterapi har helsebringende effekt.

I kroppen vår har vi elektrisk ladede partikler som reagerer på magnetiske felter (finnes i alle organer, væsken som flyter rundt cellene og i blodet). Alle kroppens celler virker på grunn av svake elektriske impulser. Dette styrer hvordan alle celler og impulser går i kroppen, som hjerterytmen, nerveimpulsene og hjernebølgene våre. Derfor er det heller ikke så rart at kroppen påvirkes av magneter.

Det er millioner av mennesker som bruker magneter til å forbedre sitt velvære hver dag.

Noen av effektene kan være:

• Mer energi

• Bedre balanse

• Mindre stress

Magnet terapi har også vist gode effekter ved blant annet:

Migrene / hodepine

Ryggplager

Leddsmerter

Muskelsmerter

Leddgikt

Depresjon

Betennelser

Dårlig blodsirkulasjon

Søvnproblemer

Overgangsproblemer

Kalde hender og føtter


Les mer her:

Last ned PDF: Magnetenes kraft

Meny

Innstillinger